טיפים ללמידה דיגיטלית

אז... איך עושים את זה? ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו להתכונן ללימוד קורס אקדמי מקוון

 

  • איך עושים את זה?
  • אקטיבי או פסיבי?

 

איך נערכים ללימוד קורס מקוון?

רבים מאיתנו צופים על בסיס קבוע בסרטונים ב-YouTube, בסדרות באינטרנט ומשוטטים דרך קבע ברשתות החברתיות. אנו מוצפים במידע חדש כל הזמן. אך כאשר מדברים על לימוד של קורס אקדמי שלם באופן מקוון – ברור כי נדרשת התארגנות מעט שונה, כך שנוכל ללמוד לעומק, להבין היטב ובסופו של דבר גם לעבור בהצלחה את הבחינה באוניברסיטה.

 

 

"הדקה ה-90"

אחד היתרונות הגדולים של קורס מקוון הוא היכולת לצפות בתכני הקורס מכל מקום, מהנייד או מהמחשב, בכל זמן שמתאים לי. זהו יתרון ענק שמאפשר לנו גישה חופשית ועצמאית למידע, אך יש כאלו שחופש רב מדי גורם להם ללכת לאיבוד. הנטייה הטבעית והאנושית לדחיינות, הגירויים הרבים שקיימים בסביבה הבייתית והעדר המסגרת עלולים לגרום לנו לנצל את הזמן בצורה שאינה מיטבית, ולהגיע ל"דקה ה-90" לא מוכנים.

 

אז איך מנצלים נכון את הזמן?

  1. בניית לו"ז למידה – תכננו מראש את לו"ז הלמידה והגדירו לכם ביומן זמנים ברורים וקבועים ללמידה. וכמובן – הקפידו לעמוד בהם. תוכלו להיעזר בחלוקה המומלצת לשבועות לימוד ובהערכת היקף שעות הלמידה הדרוש לכל שבוע, אשר קיימים באתר קמפוסIL. השתדלו לזהות את שעות הלימוד האפקטיביות שלכם, כאלו שאתם ערניים בהן ומצליחים לקלוט בהן את החומר בצורה טובה, והגדירו אותם כזמני למידה.
  2. הימנעות מגירויים מיותרים – נסו להתפנות ללמידה נטו. בלי טלפונים, ווטסאפים וכד'. ארגנו מראש את סביבת הלימוד שלכם כך שתכלול רק את הדברים ההכרחיים ללמידה ותהיה נוחה ונעימה (כסא נוח, תאורה טובה). אם הבית שלכם רועש מדי, מצאו מקום אחר שמתאים ללמידה (ספריה, בית קפה וכו'). הקפידו לאכול לפני תחילת סשן לימודי – אי אפשר לקלוט חומר כשהבטן מקרקרת... וכמובן, אם אתם רואים שיצאתם מריכוז – קחו הפסקה קצרה (ותחומה בזמן) להתאווררות.
  3. חזרה, חזרה, חזרה – כדי להפנים תוכן מורכב לא נדרשת רק שמיעה או קריאה חד פעמית שלו - נדרשת חזרה מרובה. תכני הקורסים אינם פשוטים, כך שלימוד מרוכז של כמה ימים לפני הבחינה פשוט לא יספיק... לכן, תכננו את לו"ז הלימוד שלכם כך שיכלול גם חזרות על החומר שכבר נלמד. בפרט, מומלץ לסיים את לימוד כל החומר עד שבוע לפני מועד הבחינה, ולנצל את השבוע האחרון לחזרה. 

 

אם אין אני לי – מי לי?

ייתכן שבימי בית הספר העדפתם תמיד ללמוד בעצמכם למבחן - לבד. ייתכן גם, שבכל בחינה הייתם מצטרפים לקבוצת למידה, ויחד חוזרים על החומר למבחן ומסייעים זה לזה בקשיים שעולים. 

 

אז מה עושים אם נמנינו על הקבוצה השנייה? במי אפשר להיעזר כשלומדים קורס מקוון באופן עצמאי?

  1. קבוצות דיון ופורומים – בכל קורס ישנן קבוצות דיון (פורומים) בהם תפגשו עוד מאות אנשים שלומדים את הקורס, בדיוק כמוכם. אם נתקלתם בקושי, הציפו אותו בפורום, ולרוב תמצא עד מהרה תשובה. כחלק מתהליך הלימוד, מומלץ גם לקרוא שאלות ותשובות של לומדים אחרים – וכך לחדד ולהעמיק את ההבנה שלכם.
  2. קבוצת למידה – לרבים מהקורסים ישנן קבוצות פייסבוק פעילות שאפשר להצטרף אליהן. אם אתם יצורים חברתיים מטבעכם, שלומדים טוב יותר בחברותא – נסו לארגן קבוצת למידה (ואולי גם תכירו חברים חדשים על הדרך...). אפשר להיפגש פנים מול פנים, בסקייפ, ב-Google Hangout ועוד.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>