תולדות העמים המוסלמים – משבטים לאימפריות

הקורס עוסק בהיסטוריה של העולם המוסלמי באלף השנים הראשונות. כיצד נולד, צמח והתפתח? בקורס ייחודי זה נכיר היבטים פוליטיים, חברתיים ותרבותיים 

מרצה: פרופ' מירי שפר-מוסנזון 

להרשמה לקורס המקוון
סילבוס

 

אודות הקורס

הקורס מתאר כיצד האסלאם עלה כציוויליזציה חדשה במזרח התיכון, וכיצד הפכו שבטים של נוודים לאימפריות החולשות על מספר יבשות. חלקו הראשון של הקורס סוקר את אלף השנים הראשונות של האסלאם ומציג את האירועים הפוליטיים העיקריים, מהולדתו של מוחמד במאה ה-6 לספירה ועד להופעת העות'מאנים במזרח התיכון בראשית המאה ה-16. החלק השני סוקר את  המציאות החברתית, הדתית והתרבותית של המזרח התיכון בימי הביניים.

הקורס מציג את השלבים העיקריים בהיסטוריה הערבית והאסלאמית ואת האופן שבו הם משפיעים על העולם הערבי (ובכלל) עד ימינו. 

 

אודות המרצה

פרופ' מירי שפר-מוסנזון 

היסטוריונית של חברה ותרבות בעולם המוסלמי הטרום-מודרני. מכהנת כראש בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ.  מנחה תלמידי מחקר לתואר שני ושלישי ומלמדת קורסים שונים בתחומי היסטוריה מוסלמית ועות'מאנית. היא בוגרת אוניברסיטת תל-אביב (בוגרת לימודי המזרח התיכון בהצטיינות יתרה, 1994 וד״ר להיסטוריה, 2001). שימשה כעמיתה בספריית "וולקאם" בלונדון, להיסטוריה של הרפואה, בספריית אוניברסיטת פרינסטון וכן במרכז ללימודים עות'מאניים באוניברסיטת קיימברידג׳. בין תפקידיה השונים כיהנה כראש החוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה, עמדה בראש התוכנית הבינלאומית ללימודי המזרח התיכון (MAMES) וכן תוכנית מוסמך לבכירים בלימודי המזרח התיכון בן-זמננו. זכתה מספר פעמים בפרס הרקטור למצוינות בהוראה בקמפוס.  

 

ניתן לצבור קרדיט אקדמי עבור הקורס.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>